Que es una cacera de la "Guineu" o concurs de radiogoniometria

       


      Quan escoltem parlar de la Caça de la Guineu donem per fet que estan parlant de la cacera de l'animal carnívor mes estès de l'món, la captura s'efectua mitjançant diversos mètodes. Però la frase Caça de la Guineu també pot referir-se a una competició que es realitza entre radioaficionats, varien les freqüència en les que emeten, aqui a la zona és el canal 1 de Cb 27 MHz en AM. 



       On un d'ells pren el paper de Guineu i els altres participants fan de caçadors i intenten localitzar-lo. Aquesta competició consisteix a trobar el transmissor que "la guineu" té amagats en algun lloc des d'on emet un to de senyal. De vegades a la sortida no es té senyal de la guineu, això és degut a l'orografia de les nostres terres amb moltes muntanyes i valls que dificulten la propagació, ja que la Guineu emet en 4W sol.


      La localització de la guineu i de l'equip transmissor es realitza amb l'ajuda de mesuradors de camp o mitjançant els receptors de ràdio que porten cadascun dels participants. La cacera de la guineu per al radioaficionat també es coneix amb el nom de concurs de radiogoniometria o ràdio localització, encara que el seu nom popular és la caça de la guineu. 



        Per participar es necessita un antena de cotxe, una emissora a ser possible amb guany d'antena i smiter (display on es veu el senyal que t'arriba de la guineu, és millor que sigui d'agulla que no digital), a el temps es donen pista per que els que estiguin una mica despistats puguin arribar fins l'amagatall de la guineu.



       S'ha de respectar tots els senyals de trànsit i precaució en els camins veïnals, no cal disposar d'un tot terreny, amb cotxe de turisme també s'arriba.


Aixo es extrem, es broma.



Si voleu fer preguntes a la fin teniu un formulari per a les preguntes

"Cap animal va ser danyat en la realització d'aquesta cacera"


Comentaris